Разработчиците от Techland представиха ново видео към играта Dying Light 2. Клипът, който споделяме към новината, е част от познавателните серии Dying 2 Know. В тях разработчици от екипа на играта говорят за процеса на работа по Dying Light 2.

Акцент във видеото се явява опитът на главния герой Алън Колдуел и неговите другари да проникнат в болница, завладяна от зомбита. Чрез желанието им да се сдобият със специални гривни, които показват нивата на заразяване, се разкриват някои нови механики в играта. Виждаме много от стелт и паркур механиките в новия Dying Light.

Именно подобренията в стелт системата, които Techland са направили, са и фокусът в изказването на водещия дизайнер Тимон Смектала. От думите му става ясно, че през деня много от сградите ще са населени със зомбита, които са готови да убият всеки срещнат. Уменията на геймъра да се промъква незабележимо ще могат да донесат краен успех за него.

Става ясно, че зомбитата в играта ще са няколко типа. Някои от тях няма да могат да се излагат на слънчева светлина, други ще са по-огромни и силни от останалите, а трети ще имат способността да хвърлят различни предмети. Други от тях ще са с големи нокти и ще нападат жертвата си, скачайки от високо.

В края на видеото се прави анонс и какво ще видим в следващия клип. Той ще е посветен да бойните техники и възможностите на геймъра да сглобява различни оръжия от съществуващи предмети в играта.