Издателят Bandai Namco и разработчиците от Bandai Namco Studios потвърдиха нов герой за бойната игра Tekken 8 и разказаха за механиката на геймплея по време на финалите на Tekken World Tour 2022.

Беше разкрито, че към списъка с бойци на премиерата на Tekken 8 ще се присъедини хладнокръвната Нина Уилямс, родена в Ирландия, тих убиец, агент на тайните служби и шпионин, която се е появявала във всички основни игри от поредицата.

В двуминутния трейлър, приложен по-долу, освен обновения дизайн, Нина демонстрира майсторството си в боравенето с огнестрелни оръжия, бойни изкуства и специални движения.

Що се отнася до историята на геймплейната механика на Tekken 8, тя беше дълга почти 37 минути и беше водена от главния изпълнителен директор Кацухиро Харада и режисьора на играта Кохей Икеда. Разработчиците споделиха подробности за актуализираните системи за ярост и топлина, механиката за възстановяване на здравето в битка и опростената схема за управление. Видеото включва нови кадри от геймплей и е достъпно с английски субтитри.

Победител в Tekken World Tour 2022 стана пакистанският играч Атиф Бут, който победи на финала своя южнокорейски съперник. Bandai Namco вече потвърди, че планира да проведе Tekken World Tour 2023, и то изцяло офлайн.

Tekken 8 е в процес на разработка за компютри в Steam, PS5, Xbox Series X и S. Не е уточнена дата на пускане. Затворената "алфа" версия на играта ще бъде достъпна за участниците в турнира EVO Japan 2023, който ще се проведе от 31 март до 2 април.