Симулаторът за оцеляване за "покемони с оръжия" Palworld, който взриви класацията за продажби на Steam в началото на 2024 г., привлече вниманието на Tencent - китайският гигант се е заел с разработката не на един, а на два аналога на хитовото студио Pocketpair.

По данни на Bloomberg две от водещите студия на Tencent - TiMi Studio Group и Lightspeed Studios - независимо едно от друго са пуснали мобилни игри, базирани на Palworld. Проектите на TiMi Studio Group и Lightspeed Studios съчетават елементи на отворен свят, оцеляване и занаятчийство със стилизирано насилие и отглеждане на виртуални домашни любимци.

Информатори на Bloomberg съобщават, че Lightspeed прехвърля персонал от съществуващи проекти към играта в стил Palworld, докато TiMi търси редица специалисти за своята версия на хитовата Pocketpair.

TiMi се нуждае от програмисти на Unreal Engine, дизайнери на бойни системи и 3D художници, наред с други, за да разработи играта, чието действие се развива във "фантастичен приключенски свят със сладки домашни любимци". Palworld е създаден от малък екип с ограничени ресурси. Игра от този тип може да бъде разработена сравнително бързо, като същевременно осигурява "незабавна монетизация" предвид огромните ресурси и рекламния обхват на Tencent.

Lightspeed и TiMi се надяват, че игра в стил Palworld ще бъде следващият хит на Tencent: Honor of Kings и Peacekeeper Elite (китайската версия на PUBG) започват да се задъхват, а темпът на нарастване на приходите на подразделението за игри намалява.