Студиото Fun Dog, съставено от ветерани разработчици, участвали в създаването на игри като Mass Effect, Doom Eternal, The Witcher 3 и Killzone, обяви предстоящото пускане на своя кооперативен хорър шутър The Forever Winter в ранния достъп на Steam. Играта ще стане достъпна за играчите на 24 септември 2024 г., като стартиращата версия ще включва четири основни карти и пет уникални персонажа с различни игрови стилове.

The Forever Winter ще предложи на играчите възможността да преживеят постапокалиптичен свят, в който глобална екологична катастрофа е довела до непрекъснато насилие между две свръхсили, използващи безмилостни автоматизирани бойни машини с изкуствен интелект. Играчите ще трябва да работят заедно, за да оцелеят в този враждебен свят, като разчитат на уменията си за стрелба, прикритост и интелигентност.

Играта ще бъде достъпна за 27 щ. долара при стартирането на ранния достъп, а разработчиците са уверили, че няма да включат pay-to-win елементи или допълнителни такси за нови герои, карти, оръжия или босове. Финансовите средства ще бъдат набрани чрез продажбата на козметични подобрения, като печалбата ще бъде използвана за развитието на играта.

The Forever Winter ще предложи кооперативен режим както в локална мрежа, така и онлайн, както и непредсказуеми битки с депресираща атмосфера на индустриален ад. Разработчиците обещават, че ако играта се окаже успешна, може да бъде пусната и на други платформи. Първоначално играта ще бъде достъпна само на английски език.