Все по-близо сме до реализирането на сериала, базиран на играта The Last of Us. С продукцията, която се снима в момента, са се заели едни от най-големите имена от Sony и HBO. Тези дни стана ясно, че това ще е една от най-скъпите продукции, които сме гледали на стрийминг платформата.

Според информация на Деймиън Пети от канадския профсъюз IATSE 212, всеки от епизодите ще разчита на деветцифрена сума за бюджет. Повод за изказването е, че снимките се осъществяват в Албърта и по-точно в град Форт Маклауд.

Сериалът има петима арт директори и стотици хора, отговарящи за техническите неща в декорите и промяната на околната среда. По този начин тя трябва да придобие постапокалиптичен вид.

Според специалистите, това е най-скъпият филмов проект, сниман някога в Канада. В интервюто си водачът на синдикатите изразява задоволството си от това, че много бизнеси ще помогнат за заснемането на лентата, след като по време на ограниченията около Covid-19 нещата са били в застой.

През последната седмица също така стана ясно, че сериалът ще включва основната сюжетна линия в играта, но ще има и много сцени, които не са виждани от геймърите. Няма информация за това колко епизода ще е продукцията и дали ще е само един сезон, но сценаристите ѝ разкриват, че ще обогатят историята, за да могат да изненадат всички.