Мистерията около психологическия сървайвъл хорър Alone in the Dark от THQ Nordic и шведското студио Pieces Interactive стана много по-малка. Създателите проведоха обещаното представяне на Alone in the Dark Spotlight. Те обявиха и датата на излизане. Alone in the Dark ще бъде пусната в продажба на 25 октомври т.г. за компютри в Steam и GOG, PS5, Xbox Series X и S за 50 щ. долара. Предварителните поръчки вече са отворени за конзолите, докато опцията все още не е стигнала до компютрите.

На второ място, разработчиците обявиха пускането на всички целеви платформи на Alone in the Dark: Prologue - безплатен, без спойлери пролог към основната игра. Демонстрацията е достъпна в Steam. Новата Alone in the Dark е преосмисляне на оригиналната трилогия. Събитията в нея ще се развиват през 20-те години на миналия век, а да разкрият тайните на имението Дерсето ще могат Едуард Карнби или Емили Хартууд. Както се оказва, гласът и външният вид на Карнби ще бъдат осигурени от звездата от Strange Things и "Gran Turismo" Дейвид Харбър, а Хартууд ще бъде изиграна от Джоди Комер, известна с ролите си в "Убийствена ева" и "Протагонист".

Презентацията беше с продължителност 11 минути и я споделяме с вас. Снимки от играта бяха смесени с монолози на разработчиците и актьорския състав. Във видеото говори създателят на оригиналната Alone in the Dark Фредерик Рейнал. Рестартът обещава завръщане към корените на поредицата, история с елементи на ловкрафтски хорър, разлики в историята при игра за всеки от героите и завладяващ саундтрак.