От септемврийското отлагане на психологическия сървайвъл хорър Alone in the Dark не се чуваше нищо за проекта, но всичко върви добре. На 8 ноември играта се сдоби с дълго геймплей видео.

Alone in the Dark е преосмисляне на оригиналната трилогия. Събитията ще се развиват през 20-те години на миналия век, а да разкрият тайните на имението Дерсето ще могат Едуард Карнби или Емили Хартууд. Озаглавено "В търсене на Джереми", 8-минутното видео показва геймплей с тях - едни и същи сцени са забележимо различни, когато играете като различни герои.

В геймплейната част героите се озовават в кошмарно измерение, в което не винаги е ясно кое е реално и кое не. Страховитите чудовища и вечната липса на боеприпаси само засилват усещането за страх. Наред с други неща, новата демонстрация включва разговори с мистериозни герои, загадки, изследване на околната среда, сюрреалистични пейзажи, битки с чудовища и други напрегнати моменти.

В коментарите към видеото на Alone in the Dark потребителите отбелязват подобренията в сравнение с предишните демонстрации, приликите на играта с неотдавнашната Alan Wake II и плътната "ловкрафтска" атмосфера на играта.

Alone in the Dark се очаква да излезе на 16 януари 2024 г. за компютри (в Steam и GOG), PS5, Xbox Series X и S. Обещава се завръщане към корените, дълбока история и хипнотизираща музика. В Steam е наличен безплатен пролог.