THQ Nordic и студиото Grimlore Games, създателите на SpellForce 3, най-накрая разкриха кога феновете могат да очакват следващата част от популярната поредица Titan Quest. След година на спекулации и очакване, стана ясно, че Titan Quest 2 ще дебютира в ранен достъп през зимния период между декември 2024 г. и февруари 2025 година.

Ранният достъп ще бъде достъпен изключително за компютри (в Steam), докато пълната версия на играта ще излезе на PS5, Xbox Series X и S на по-късен етап. Това означава, че PC геймърите ще имат възможност първи да изпитат новите приключения в света на древна Гърция.

В Titan Quest 2 играчите ще бъдат пренесени в митичните земи на древна Гърция, където ще се сблъскат с опасности, вдъхновени от античните легенди. Сюжетът ще се върти около богинята Немезида, която, след като губи разума си, започва да манипулира съдбите на хората и да наказва всички, които й се противопоставят.

Играта е замислена като класически екшън-RPG с изометричен изглед и модернизирана бойна система, която обаче запазва духа на оригиналните заглавия. Играчите ще се изправят пред разнообразни врагове и ще участват в епични битки срещу могъщи босове, като ще трябва да разкрият тайните на древногръцките митове и легенди.

С предстоящото стартиране на ранния достъп, феновете на жанра ще имат възможност да се потопят в света на Titan Quest 2 и да изпробват новостите, които играта ще предложи, още преди официалното й пускане на пазара.