Продължение на култовия екшън с отворен свят Grand Theft Auto: San Andreas може и да не се появи никога, но това не попречи на графичния дизайнер TeaserPlay да си представи как би могло да изглежда едно хипотетично продължение, базирано на съвременни технологии като Unreal Engine 5.

Трейлърът TeaserPlay, който продължава по-малко от две минути, има силно носталгично усещане. Застаряващият Карл Джонсън (известен още като CJ) пристига със самолета си в родния Лос Сантос след три десетилетия и се появява на улица Гроув, скучно и безлюдно място.

Копнежът по старите времена се засилва от ретроспективните сцени, които преминават през съзнанието на Си Джей, докато той разглежда познати места: закуска с Биг Смоук и Райдър, среща с по-големия си брат, бандата на семействата от улица Гроув и т.н. Лиричният музикален съпровод също допринася за атмосферата.

Полетът на фантазията на TeaserPlay не остави потребителите безразлични. В коментарите под видеото зрителите отбелязват емоционалността на дългоочакваното завръщане на Си Джей на родната му улица и неизменността на главния герой в избора на гардероб (дори след толкова години).

Ето само няколко от отзивите на потребителите под видеоклипа TeaserPlay:

"Не плача, просто имам носталгия в очите" - опитва се да убеди другите #06!13v.

"Гледайки това, се връщам в доброто старо време" - признава Мигел Гонзалес.

"Защо се вълнувам от това?" - пита Дивело.

"Представете си, че един ден Rockstar наистина направи GTA: San Andreas 2" - мечтае INTER.

"Човече, на 34-годишна възраст тя е наистина запомняща се. Страхотно" - хвали авторката Декстан Пелит.

"Това е като сбъдната мечта!" - заявява Deseo.

Струва си да се отбележи, че това не е първият видеоклип на TeaserPlay, посветен на Grand Theft Auto: San Andreas. В миналото блогърът е представял емблематични сцени от играта на Unreal Engine 5.

Grand Theft Auto: San Andreas дебютира през 2004 г. за PS2, а по-късно е пренесена за компютри, Xbox, Xbox 360 и PS3. На съвременните платформи играта получи втори живот благодарение на ремастъра в рамките на Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, който разочарова феновете с изпълнението си.