Изпълнителният продуцент на Bethesda Game Studios Тод Хауърд изясни момент от поредицата Fallout в интервю за IGN, който повдигна въпроси относно "каноничността" на Fallout: New Vegas. Предупреждаваме ви, че следващото изречение съдържа "спойлери" за сериала.

Припомняме, че първият сезон на Fallout се развива през 2296 г., но твърди, че градът Шади Сандс, който дебютира още в оригиналната игра, "пада" през 2277 г. и е унищожен от ядрена бомба през 2280 година.

Противоречието се състои в това, че към 2281 г., когато се развиват събитията във Fallout: New Vegas, Shady Sands (между другото, първата столица на Новата Калифорнийска република) е наред.

Според Хауърд идеята за унищожаването на Шади Сандс е принадлежала на създателите на Fallout и първоначално го е шокирала, но е трябвало да бъде важен мотив за главните герои. Екипът на сериала е работил в тясно сътрудничество с Bethesda, за да е сигурен, че няма да се препъне никъде.

"Внимаваме с хронологията. На някои места може да има проблеми, но всичко, което се е случило в игрите, включително и в Ню Вегас, се е случило. Изключително педантични сме по отношение на това. Ще кажа само, че бомбите бяха хвърлени веднага след Ню Вегас", уверява ни Хауърд.

Сценаристът Джонатан Нолан добави, че поредицата е част от времевата линия на Bethesda: "Не искахме да се развиваме в наше собствено кътче или друга вселена. Откъсването от реалността на игрите щеше да направи сериала по-малко смислен".

Първият сезон на Fallout беше пуснат на 11 април по Prime Video. Създателите шеговито наричат сериала Fallout 5 без геймплей и изглежда, че това не е далеч от истината - самата игра няма да бъде видяна от феновете още известно време