Условният free-to-play мобилен слашър Devil May Cry: Peak of Combat е почти готов за международната си премиера. Официалният трейлър за пускане в продажба беше представен в канала на играта в YouTube.

Двуминутният трейлър показва откъси от геймплей с рязане на демони, полети с ракети, кинематографични заставки и музикални номера, както и геймплей за различни герои.

При пускането на пазара Devil May Cry: Peak of Combat ще може да се играе като геймърите ще могат да влезнат в обувките на Данте, Нерон, Върджил и Лейди. В края на видеото се прокрадва и тийзър на Триш. По-рано беше съобщено, че с пача след пускането на играта в проекта ще бъде добавен V от Devil May Cry 5.

По отношение на геймплея, Peak of Combat е подобен на големия DMC с някои опростявания, а дизайнът на героите е по-близък до Devil May Cry 4. Те обещават нова история, битки с контра точки за стил и качествена графика. DMC: Peak of Combat също така предлага познати герои и места, внимателно пренесени оригинални механики и режими (включително "Blood Palace"), интуитивно управление, кооператив и справедлив PvP.

Потребителите в коментарите към трейлъра се оплакват от влошаване на бойната система в сравнение с първите тестове, но не губят надежда. "Нова или стара битка, това е DMC и е по-добра от 95% от мобилните игри", заявява фен на поредицата.

Devil May Cry: Peak of Combat излиза на пазара днес за iOS и Android. Играта се разработва от китайската NebulaJoy съвместно с Capcom, а авторът на Devil Trigger Кейси Едуардс е привлечен да напише тематичната песен Fire Inside, която споделяме във видео.