С течение на времето дебютният трейлър на криминалния трилър с отворен свят Grand Theft Auto VI продължава да поставя рекорди. Едноминутният клип от Rockstar Games достигна поредното си постижение.

Както пише блогърът videotechuk_, видеоклипът за GTA VI надмина трейлъра на индийския филм "Бедно сърце" (Dil Bechara) по брой харесвания - 10,9 млн. срещу 10,8 млн. към момента на публикацията.

Според videotechuk_ броят на харесванията, постигнат от дебютния трейлър на GTA VI, е рекорд за трейлъри в YouTube сред игрите, филмите и другото развлекателно съдържание.

Освен това през миналия уикенд първият трейлър на GTA VI е достигнал 150 милиона гледания. На трейлъра му бяха необходими по-малко от две седмици - около 11 дни - за да достигне този резултат. Припомняме, че по-рано трейлърът на GTA VI вече влезе в "Книгата на рекордите на Гинес" за най-голям брой гледания (90,4 млн.) и харесвания (8,9 млн.) през първите 24 часа сред трейлърите на игри.

Трейлърът на GTA VI стана и най-гледаният немузикален видеоклип за първите 24 часа в историята, като счупи рекорда на блогъра MrBeast (59,4 млн. за 13 часа).

Ненадминат остана само видеоклипът към песента Butter на корейската група BTS.

Очаква се GTA VI да излезе през 2025 г. за конзолите PS5, Xbox Series X и S. Причината, поради която Rockstar Games не бърза да пусне версия на играта за компютри беше разкрита миналата седмица от бившия аниматор на студиото Майк Йорк - повечето време за тестове и по-малкото приходи.