Днес студиото Soleil и издателство 110 Industries ще пуснат на пазара играта Wanted: Dead. По повод предстоящото излизане на заглавието каналът IGN в YouTube публикува ексклузивен четириминутен трейлър. Той показва откъси от геймплей и сюжетни сцени с различни герои, включително Вивиен Нимантсвердрие (в ролята Стефани Йоостен - Тихата от Metal Gear Solid V: The Phantom Pain).

Събитията в Wanted: Dead се развиват в киберпънк версия на Хонконг, където "модерните оръжия се съчетават с нискотехнологичен футуризъм в стил 90-те години". Играчите ще влязат в ролята на лейтенант Хана Стоун от елитната полицейска служба Zombie Unit. Героинята трябва да разкрие мащабна корпоративна конспирация, в която са замесени наемници, престъпници и частни военни компании.

В битките трябва да използвате оръжия с остриета (ще има повече от 50 такива средства) и да стреляте с автомати, картечници, пистолети и гранатомети. Разработчиците обещават хардкор екшън изживяване в духа на PlayStation 2, GameCube, Dreamcast и първия Xbox. Играта трябва да предизвика носталгия и да предложи съвременен поглед върху добре познатия жанр.

В превю, публикувано в края на януари, сътрудникът на IGN Травис Нортъп призна, че играта е очарователна със своите прилики с екшъните от старата школа и наистина предизвиква геймърите в битките. Той отбеляза и разнообразието от допълнителни дейности (ядене на рамен за бързина, караоке, аркадни игри). Журналистът спомена неестественото озвучаване и липсата на разработка на моделите на отделните герои, но тези недостатъци не развалят цялостното му впечатление. "Определено бих я препоръчал на приятели, които харесват ретро игри" - заключи той.

Soleil е съставена от разработчици, които са работили по сериите Ninja Gaiden и Dead or Alive. През 2022 г. екипът пусна ролевата екшън игра Valkyrie Elysium (издадена за PlayStation 4 и PlayStation 5 през септември и за компютри през ноември).

Една от най-привлекателните характеристики на играта е посочена от потребителите като старомодна. В коментарите към видеоклипа играта е сравнявана с Oni (екшън играта на Bungie West от 2001 г.), Ninja Gaiden и Metal Gear Rising: Revengeance. "Каква глътка свеж въздух" - пише imnotblindbutiloveblindfol8449, допълвайки, че вече е ентусиазиран.

Wanted: Dead ще бъде пусната за компютри в Steam и Epic Games Store, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и S.