Стана ясно, че на 20 януари IO Interactive ще отпразнува първата годишнина на Hitman 3 с нова премиера. Разработчикът ще пусне пакет, включващ трите игри World of Assassination за PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S и персонален компютър. Заглавията ще бъдат достъпни за абонати на услугите Xbox Game Pass, PC Game Pass и Game Pass Ultimate без допълнително заплащане.

На същия ден Hitman 3 ще дебютира и в Steam, една година след като се появи в Epic Games Store. На тази дата приключва ексклузивният прозорец на магазина, който вероятно е спрял част от геймърите да се сдобият с играта. По-късно този месец играчите на компютри ще могат да пробват режима за виртуална реалност на Hitman 3. По този начин всички игри от поредицата се сдобиват с възможност за включване на шлем за VR. Такъв има и за играчите на PlayStation от миналата година.

IO сподели и някои от своите планове за съдържание през втората година на Hitman 3. В Elusive Target Arcade режима на играта всеки договор ще предизвика играчите да свалят множество неуловими цели в определен ред. Друг нов режим, наречен Freelancer, ще се появи в Hitman 3 тази пролет. Той включва персонализирано убежище, където можете да планирате мисиите. Ако вземете екипировка по време на битка и не се върнете с нея, оборудването ще изчезва от инвентара ви. Въпреки това ще можете да придобивате оръжия и предмети от доставчици, които намирате на специални места във всяка мисия.

По-късно тази година IO ще добави и режим за проследяване на лъчи (raytracing) към компютърната версията на Hitman 3, с което графиката на играта ще изглежда по-впечатляваща. Студиото планира да използва XeSS (Xe Super Sempling), отговорът на Intel на технологията на NVIDIA DLSS и AMD FSR, както и засенчване с променлива скорост за повишаване на производителността.

Същевременно IO Interactive има още един вълнуващ проект в процес на работа - играта за Джеймс Бонд.