Twitch вече е официално достъпен на конзолата Switch на Nintendo. Платформата, която е собственост на Amazon, пусна приложение за хибридната приставка. Безплатният ап предлага същата основна функционалност като Twitch на други конзоли, включително видеоклипове при поискване.

Въпреки това, спецификите на Switch на Nintendo могат да му дадат предимство - можете да гледате съдържанието на голям екран, ако поставите конзолата в нейната хибридна приставка или в движение на малкия екран.

Все още обаче услугата не позволява играта на геймърите да се предава. Съвсем естествено не можете и да се снимате - конзолата просто няма камера.

Интересна е предисторията между двете компании. Въпреки че Nintendo не се противопоставя категорично на Twitch, бившият президент Реджи Филс-Айме заяви през 2014 г., че компанията предпочита по-фокусирано споделяне на видео, вместо просто да предава поточно каквото и да играете. Пионерът на видеоигрите също има дълга история на опити да контролира онлайн видеоклипове и да споделя печалбите от работата на видеопродуцентите.