Вече свикнахме през последните месеци редица игри да бъдат отлагани. Заради пандемията не малко от заглавията се забавиха. Компаниите трудно организират работата си паралелно с ограничителните мерки на различни места по света. Ubisoft не прави изключение и обяви, че ще забави двете големи премиери, които бяха планирани за септември.

Едно от най-очакваните заглавия Rainbow Six Extraction, както и Riders Republic ще имат няколкомесечно забавяне. Това не е първото отлагане за Rainbow, която бе представена още по време на Е3 през 2019 година. Работата по нея бе възпрепятствана заради пандемията, а сега очевидно се налага ново отлагане.

Междувременно тя смени и името си, тъй като използването на "карантина" в него не бе много подходящо, според студиото. Запознати твърдят, че въпросната карантина е довела до промяна и на цели елементи в историята на играта, но това не е потвърдено официално.

Компанията обяви новината за отлагането на игрите си в своя блог в края на миналата седмица. В изявлението се уточнява, че Rainbow Six, вместо на 16 септември, ще се появи през януари 2022 г., а Riders Republic ще е на пазара на 28 октомври, вместо още на 2 септември.

От Ubisoft обясняват, че едно от най-популярните им заглавия, каквото е Rainbow Six Siege, е имало нужда от допълнително време, за да се предостави пълноценно ААА изживяване. Според разработчиците, то ще промени начина, по който се играе и мисли в кооперативна игра.

Малко по-непопулярната Riders Republic все пак ще може да се тества преди пускането на пазара от записали се за тестовете геймъри. Забавянето ѝ ще е доста по-кратко, а като причина за него отново се посочва нуждата от повече време за "изпипване" на нещата.