Главният изпълнителен директор на Ubisoft Ив Гийемо коментира бъдещето на поредицата Assassin's Creed в интервю на официалния уебсайт на компанията, като частично потвърди слуховете, които се разпространяваха за нея.

Според него в момента Ubisoft има за задача да пуска по-редовно проекти с марката Assassin's Creed, но да не допуска пускането на "една и съща" игра всяка година. "Предстоят ни много вълнуващи неща, включително [Assassin's Creed Codename: Hexe], която обявихме по-рано и която ще бъде много различна от Assassin's Creed Shadows. Мисля, че ще изненадаме много хора"- посочи Гиймо.

Той потвърди, че Ubisoft разработва римейкове на няколко части от поредицата: "Те ще ни позволят да се върнем към игри, създадени в миналото, и да ги модернизираме; някои от по-старите игри Assassin's Creed все още имат невероятно дълбоки светове."

Според Kotaku и вътрешният източник Том Хендерсън един такъв проект на Ubisoft е римейк на Assassin's Creed IV: Black Flag. Общо Хендерсън говори за две превъплъщения на игри от поредицата в процес на производство.

Освен това Ubisoft все още разработва мултиплейъра Invictus, а слуховете свързват компанията с Nebula в антуража на Индия, Ацтекската империя и Средиземноморието, кооперативния PvE боец Raid и базираната на Ubisoft Scalar онлайн игра Echoes.

Assassin's Creed Shadows ще бъде пусната на 15 ноември за компютри (Ubisoft Connect, EGS), Mac (App Store), PS5, Xbox Series X и S, а за iPad ще се появи преди края на 2024 г. Подобно на Codename: Hexe в бъдеще, играта ще бъде част от платформата Animus Hub.