Mалко остава до появата на Far Cry 6. Дойде време разработчиците от Ubisoft да обявят и още подробности за играта, какво предстои за нея и какво допълнително съдържание ще може да зарадва геймърите след излизането ѝ.

Сезонният пропуск за Far Cry 6 ще включва три DLC пакета. Те ще се появят през ноември, януари и февруари. Имената им са Insanity, Control и Collapse. Историята в тях ще постави геймърите в ролите на злодеи от предишните игри от поредицата. Играчите отново ще могат да влезнат в ролята на Ваас Монтенегро от FC3, Пеган Мин от Far Cry 4 и Джоузеф Сийд от FC5.

Всеки епизод ще може да се играе самостоятелно или в кооперативен режим. Идеята е играчите отново да се насладят на някои от бележитите моменти в играта, да ги преиграят и да променят някои решения, така че злодеите минат през различно развитие на своята история.

Активирането на сезонния пропуск ще даде на геймърите и допълнението Far Cry 3: Blood Dragon. Освен това стана ясно, че Ubisoft ще публикува и безплатно съдържание за играта след излизането ѝ. Това ще са няколко специални мисии, както и отделни събития, комбиниращи световете на Far Cry 6 с този на "Рамбо" и Stranger Things. Следпремиерното съдържание за играта включва и шест специални операции, които ще се развиват в нови региони.

Играта излиза на 7 октомври за PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, персонални компютри и за Stadia.