Според слуховете играта Prince of Persia: The Lost Crown не е успяла да зарадва Ubisoft с достатъчно продажби. Въпреки това френският издател не смята да се откаже от проекта и дори обяви план за поддръжка на съдържанието за играта през следващите месеци.

Още на 20 март в играта ще бъде пуснат пач на съдържанието Warrior's Path, който ще включва два режима, както и алтернативни визии за главния герой.

Актуализацията Boss Attack (също безплатна) се очаква да бъде пусната преди края на пролетта - тя съдържа режим "Boss Marathon" (последователни битки с босове) и още една партида костюми за Саргон.

Актуализацията "Божествени изпитания" се планира да бъде пусната през лятото с допълнителни предизвикателства (битки, платформи, пъзели), амулети, костюми за Саргон и други (не се уточняват). 

И накрая, близо до края на 2024 г. Prince of Persia: The Lost Crown ще получи платена добавка с история. За какво ще разказва тя, все още не е ясно: обещават да споделят подробности в близко бъдеще.

В сюжетната линия персийският принц Хасан е отвлечен и седем негови телохранители от клана на безсмъртните са изпратени в планината Каф в преследване на принца. Играчите влизат в ролята на един от членовете на отряда - майстора на меча Саргон.

Prince of Persia: The Lost Crown беше пусната на 18 януари за компютри (в Ubisoft Connect и EGS), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, S и Nintendo Switch. Играта получи високи оценки (84-88%), но според слуховете е показала слаби (около 300 хил. копия) стартови продажби.