Потребителят на Reddit V1rus0 забеляза, че в облачната услуга за споделяне на файлове Files.fm са качени два геймплей трейлъра за тестовата версия на фентъзи ролевата екшън игра Diablo IV от Blizzard Entertainment.

Първият от публикуваните видеоклипове е с продължителност около пет минути, а вторият - повече от 38 минути. И двата клипа изглежда са заснети по време на затвореното алфа тестване на Diablo IV.

Кой точно и защо е пуснал кадрите не е ясно, но от разговора в началото на петминутния откъс става ясно, че операторът в него не е играч. Очевидно той е предавал видеото (вероятно чрез Discord), докато други са го гледали.

Във видеоклипа играчът преминава Diablo IV като варварин. Публиката може да оцени механиката и бойния стил на героя, скоростта и интерфейса. Но е твърде рано да се съди за качеството на проекта. Много анимации, озвучителни елементи и графични материали все още не са готови.

Diablo IV се очаква да излезе през 2023 г. за компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Струва си да се отбележи, че това не е първото изтичане на информация от затворената "алфа" и за играта като цяло.