Midnight Society, студиото, основано от популярния стриймър Dr Disrespect (Hershel Beam IV), обяви името на обявения по-рано PvP шутър от първо лице - Deadrop. В същото време в YouTube започнаха да се появяват кадри от първия геймплей на потребители, закупили NFT, за да играят.

Публикуваните геймплейни кадри са част от плана на Midnight Society да включи общността в разработването на проекта. Потребителите, които са закупили пропуск за достъп за основатели (под формата на NFT), са получили достъп до работеща версия на Deadrop. Както обясниха от студиото, геймърите ще могат да ръководят екипа и да дават мнението си за шутъра, включително да тестват времето за презареждане и модела на отката на полигона, както и да участват в първите PvP битки.

Midnight Society също така заяви, че възнамерява да си партнира с избрани инфлуенсъри и след това да работи в тясно сътрудничество с тях, за да пусне "играта на техните мечти".

Освен самия д-р Dr Disrespect, ръководният екип на Midnight Society включва ръководителя на студиото Робърт Боулинг и творческия директор Куин ДелХойо. Боулинг е известен в общността на Call of Duty под псевдонима fourzerotwo, тъй като е бивш творчески стратег и мениджър на общността в Infinity Ward. От друга страна, Делхойо прекарва последните девет години в 343 Industries, където е водещ дизайнер на сандбокс играта Halo Infinite.