Благодарение на следващото обновление в играта No Man's Sky, в нея ще настъпят интересни промени, които ще повлияят на геймплея. При среща с извънземни играчите вече ще могат да ги "осиновяват", така че да ги използват в своя полза.

Героите в новия свят, изследван от играчите, ще могат да бъдат примамвани, така че да им бъдат максимално полезни. Това ще стане реалност чрез отваряне на специално меню, чрез която геймърите ще могат да хранят и опитомяват причудливите създания, които срещнат.

След обновлението играчите ще могат да имат едновременно до шест извънземни любимци. С тях те ще могат да сформират нещо като отбор, който да им помага за различни части и мисии в играта. Много интересна ще е комуникацията между извънземните животни и играча. Тя ще става благодарение на специалния костюм, с който ще получават информация за техните мисли и нужди.

Още нещо много интересно е, че ако добре гледате своите извънземни, те ще могат да снасят яйца и да се възпроизвеждат, така че да имате възможност да търгувате яйцата с други играчи и да печелите от това.

Обновлението за играта ще реши някои технически проблеми и ще позволи по-бързото зареждане на No Man's Sky под PlayStation 4. Основното обаче са промените в геймплея, които ще позволят създаването на нови тактики и начин на игра.