Когато Valve обяви Counter-Strike 2 през март, те обещаха да я пуснат през лятото. Календарното лято вече отмина, астрономическото лято е към края си, а дата на пускане все още няма. Чакането обаче вече не изглежда дълго. Шест думи в Twitter от официалния akaunt на разработчиците моментално убедиха общността, че дългоочакваната премиера на Counter-Strike 2 ще се състои следващата седмица, на 27 септември.

"Какво ще правите следващата сряда?" - беше всичко, което съдържаше новият тийзър на Valve, но както отбелязва порталът PC Gamer, това е "доста типичен" начин за студиото да обяви датата на премиерата. Фактът, че споменатият туит не е случайно взаимодействие с аудиторията, се потвърждава и от новото заглавие на профила на Counter-Strike 2 X (Twitter), което вече съдържа същото съобщение. Counter-Strike 2 все още е в затворена бета версия, но през последните седмици Valve започна да кани все повече потребители да я тестват.

Смята се, че 60% от играчите на CS:GO вече са получили достъп. При стартирането си Counter-Strike 2 ще бъде безплатен ъпгрейд на CS:GO до версията на енджина Source 2. Надстройката ще предлага различни технически подобрения, както и обратна съвместимост с елементи от CS:GO. Counter-Strike 2 ще бъде първото издание от основната серия с цифра в заглавието за повече от 20 години от съществуването ѝ.