През август разработчикът Volition представи нова част от Saints Row. Заглавието, според своите създатели, вдъхва нов живот на поредицата, запазвайки духа на времето от оригиналната продукция. Тези дни в мрежата се появиха и първи геймплей кадри от нея в специален трейлър.

Той потвърждава думите на Volition. Става въпрос за същия класически екшън, в който геймърите имат пълна свобода. Видеото акцентира върху преследванията с коли и различните механики за бой, които могат да подскажат на геймърите какво да очакват.

Saints Row ще предложи огромен открит свят. На разположение на играчите е най-голямата карта, появявала се в играта до сега. Наред с това в заглавието ща има още много нови оръжия, превозни средства и разнообразни дейности, които могат да бъдат извършвани по много начини.

Както се вижда и от видеото, играта е много динамична и предлага възможност за много стрелба и препускане с автомобили. Графиката има чувствителни подобрения, но все пак носи духа на оригиналното заглавие. Това според създателите на играта, несъмнено ще бъде оценено от привържениците на Saints Row.