В последните седмици Activision Blizzard имат достатъчно проблеми. Още една притеснителна новина обаче се появи в редица водещи геймърски медии. Оказва се, че компанията губи голяма част от почитателите на своите игри в последните години.

Въз основа на финансовите резултати за второто тримесечие на настоящата година става ясно, че активните потребители на студиото са паднали до 27 милиона. Предишното тримесечие те са били 29 милиона. За сравнение, 2017 г. играчите на World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone и Diablo III са били 46 милиона.

Редуцирането на геймърите е най-изразително при World of Warcraft. Те за последен път са се увеличили през 2016 година. Game Pressure допълват, че скорошните скандали около издателя също влияят на интереса към игрите на студиото. Много от феновете на WoW се прехвърлят вече към заглавия, като Final Fantasy XIV Online и New World.

Activision Blizzard отдавна не е издавало нова голяма игра. Това със сигурност не впечатлява неговите почитатели, на които им се поднасят римастъри като WoW Classic и експанжъни. Всичко това обаче може да се промени сериозно с появата на следващата част на Diablo и на Overwatch 2 която вероятно ще излезе през следващата година.