Изглежда, че скоро във Fortnite идват големи промени. Втората част на заглавието, която започна през октомври 2019 г., ще завърши с онлайн събитие в играта, наречено The End. То ще започне на 4 декември в 23 часа българско време.

Мнозина геймъри предполагат, че действията ще повторят тези от първата част на играта. Събитието за закриването ѝ през 2019 г., което беше наречено "Краят" приключи с взривяване на оригиналния остров, на който се развиват битките, по зрелищен начин. След това Fortnite беше офлайн за няколко дни, преди Глава 2 да започне с изцяло нова карта.

Наред с другите актуализации, Epic внесе и нов потребителски интерфейс както и нова механика в следващата част. Според мнозина обаче сега идват още по-големи промени в Battle Royale заглавието.

Геймърите трябва да използват активите си преди края на тази глава от играта, тъй като те няма да се пренесат в трети сезон. Отбори до 16 играчи ще могат да изживеят края заедно. Програмата на събитието ще бъде ясна в 22:30 ч. българско време на 4 декември, така че е добре геймърите да се присъединят по-рано, за да си гарантират място. Междувременно, тъй като Epic приключва сезона ден по-рано от планираното, всеки, който влезе във Fortnite, преди играта да приключи, ще получи бонус от 225 000 XP. Тези, които участват в събитието, ще отключат и специален екран за зареждане и Wrap.