Онлайн шутърът Warframe от студиото Digital Extremes скоро ще бъде пуснат на iOS, като разработчиците публикуваха отделен трейлър с точната дата на пускане на мобилната версия. Проектът ще разшири своята платформена география още на 20 февруари.

Разработчиците на Warframe заявиха, че с преминаването към iPhone и iPad играчите могат да очакват същото геймплей изживяване, но с определени визуални промени, които отчитат възможностите на платформите. Проектът ще поддържа междуплатформени сейвове, така че няма да се налага да създавате нов акаунт за версията за iOS.

Услугата на App Store отвори и възможността за предварителна регистрация за мобилния Warframe. След като се включат в тази дейност, геймърите могат да разчитат на специален бонус. Но за да го получите, трябва да влезете в играта между 20 и 27 февруари.

Версията на Warframe за Android също трябва да бъде пусната, но това ще се случи по-късно от пускането на iOS. Междувременно представителите на Digital Extremes предлагат да следите новостите - за целта трябва да се регистрирате на специален адрес.