Базираното в Калифорния студио Digital Eclipse обяви датата на пускане в Early Access на Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord, 3D римейк на една от първите PC ролеви игри, вдъхновена от Dungeons & Dragons.

Припомняме, че Wizardry беше пусната в Early Access на 15 септември 2023 г. и оттогава получи редица важни пачове: мартенският подобри графиката и анимацията на враговете, добави нова музика, постижения, нива от конзолните версии и много други.

Беше разкрито, че Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord ще бъде актуализирана до версия 1.0 в Steam и GOG на 23 май, а също така ще бъде налична и за конзоли - PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Nintendo Switch.

Според сюжета играчите ще трябва да сформират екип от приключенци, да се спуснат в подземията под замъка Требор, за да настигнат злия върховен магьосник Вердна, който е откраднал магическия амулет.

Римейкът е базиран на оригиналния код на Apple II (ако искате, можете дори да включите същия интерфейс), но управлението на отряда, навигацията, магьосничеството и битките са "значително подобрени".

По време на ранния си достъп Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord получи "много положителни" отзиви в Steam (86% рейтинг) и 4 от 5 звезди в GOG.