В статия за своя портал Insider Gaming Том Хендерсън разказва какво да очакваме от предстоящия рали симулатор на Codemasters, базиран на Световния рали шампионат на ФИА.

Фактът, че британското студио (впоследствие закупено от Electronic Arts) от 2023 до 2027 години ще пусне игри в серията WRC, е известна от миналото лято, но компанията не бърза да споделя подробностите.

Според източниците на Хендерсън първата игра на Codemasters с лиценз WRC ще предлага 16 отделни класа, включително WRC и WRC 2, както и възможността да създадете свой собствен рали автомобил.

Предполага се, че буквално всеки аспект на автомобила ще може да бъде създаден от нулата. Както интериорът, така и екстериорът на автомобила ще могат да бъдат детайлно персонализирани.

Автомобилът ще бъде създаден срещу пари в играта. Необходимо е да закупите двигател, диференциал, скоростна кутия, окачване, спирачки и т.н. Цените зависят от степента на износване на частите.

Предполага се, че WRC 23, както е възможно име на играта е базирана на отменената част от поредицата DiRT, която трябваше да бъде пусната през следващите години. Идеята е да се спестят време и средства за сходствата на двата проекта.

Премиерата на първата WRC игра на Codemasters е насрочена за периода от 1 април 2023 г. до 31 март 2024 година. Съгласно условията на договора британското студио ще произвежда WRC игри за компютри, конзоли и мобилни устройства.