По-рано този месец Microsoft съобщи, че е започнала да предлага достъп до Xbox Game Centres на членовете на програмата Xbox Insider и на избрани потребители на приложението Xbox на PC.

Подобно на PlayStation, Xbox Game Centres ще позволят на потребителите да проследяват напредъка си по даден проект, да се информират за новостите от разработчиците, да получават информация за ново съдържание и добавки, да общуват и да се състезават с приятели.

За да получат достъп до центъра за игри, потребителите на приложението Xbox на PC просто избират игра от библиотеката си или от страничната лента в лявата част на екрана. Ето какво ги очаква там:

- основни функции - опции за игра, инсталиране или актуализиране, дата на последно пускане, време на игра, постигнати постижения, преглед от приятели, връзка към страницата с подробности за продукта, важни известия (като дати за наличност на Game Pass);

- препоръчано съдържание - налични допълнения с информация за датите на пускане, цената им и връзка към страницата на магазина;

- Приятели, които играят играта - за сравняване на напредъка, преглед на профилите и изпращане на покани;

- постижения - за лесно проследяване на напредъка ви в получаването на постижения;

- списък на всички добавки за играта, включително закупените добавки;

- HowLongToBeat - информация за приблизителното време на преминаване на играта въз основа на данните на едноименната услуга;

- новини от разработчика - актуализации, съобщения, съвети от създателите на играта.

Както отбелязва Microsoft, тази версия на Xbox Game Centres е само началото. Със следващата актуализация те ще разполагат с възможност за преглед на запазени скрийншоти и клипове, както и на други игри от същия издател.

Microsoft насърчава участниците в програмата Xbox Insider да предоставят обратна връзка за Xbox Game Centres, както и да съобщават за проблеми, възникнали в рамките на тестването на функцията.