Стана ясно коя ще е следващата игра на студиото NeocoreGames, създатели на заглавия като The Incredible Adventures of Van Helsing и Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr. Това ще е тактическа ролева игра, която ще се развива в света на крал Артур и ще носи името King Arthur: Knight's Tale.

Според информацията до този момент, заглавието ще напомня много като визия и мехника класическите походови стратегии XCOM и ще се появи в началото на следващата година за персонални компютри, a по-късно и за следващото поколение конзоли.

Заглавието ще се появи със сигурност, но за да бъдат добавени различни допълнителни елементи към играта, първо трябва успешно да приключи кампанията по набиране на средства в Kickstarter, която студиото провежда. От Neocore искат първо да съберат финансиране от близо 150 хиляди щатски долара.

Сюжетът в заглавието обещава да е много интересен. От сега се знае, че главен герой няма да е кралят, а неговият убиец Мордред. На разположение на геймърите ще има много голяма карта, седем основни фракции, както и повече от 50 основни точки. В играта ще има много куест елементи и странични мисии.