Блогърът Proxy Gate Tactician вдъхнови много фенове на Baldur's Gate 3, като демонстрира играта от перспектива от първо лице, напълно различна от оригиналната изометрична камера. Дори ръководителят на Larian Studios, Свен Винке, остана впечатлен от новата перспектива и заяви, че иска сам да изпробва този модифициран поглед към играта.

Proxy Gate Tactician използва набор от модификации, за да постигне изглед от първо лице, което напълно променя начина, по който играчите преживяват фентъзи света. В своето видео блогърът се възхищава на непознати детайли и дълбочина в околната среда, които са останали скрити от традиционната камера. Например, Larian Studios са разработили уникални детайли, които стават видими само от този ъгъл на наблюдение, като визуализации на околната среда, които допълват потапянето в играта.

Въпреки че модифицираната перспектива разкрива нови елементи, на някои места играта остава ограничена до изометричната визия. Лунните кули например имат само частични изгледи отгоре, а Мозъкът на старейшината над крепостта в Горния град не се показва напълно.

Отзивите за мода са позитивни, а Свен Винке дори насърчава последователите си да опитат модификацията. "Сега и аз искам да играя така - трябва да погледнете това", коментира той, оставяйки връзка към видеото на Proxy Gate Tactician.

Baldur's Gate 3 излезе от Early Access през август 2023 г., налична за PC, Mac, PS5, Xbox Series X и S. Играта продължава да се развива с нови възможности като кросплей и фоторежим, и може би един ден ще включи и перспектива от първо лице.