Изминаха около десет години от представянето на The Forgotten Sands, а това е и най-скорошната игра в поредицата Prince of Persia. Сега обаче Ubisoft отново обръща поглед към нея, като по време на събитието Ubisoft Forward официално представи Prince of Persia: The Sands of Time Remake, предава Mobile Bulgaria.

Играта ще се появи на 21 януари 2021 за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и PC през Uplay, Uplay+ и Epic Games Store. В тази преработена и подобрена версия ще чуем и озвучаване от Юри Ловентал, който дава гласа на принца в оригиналната игра.

В споделения промоционален клип, свързан с анонса, от Ubisoft разкриват кадри от сюжета и геймплей в играта. Макар историята да е една и съща, сега ще са налични нови врагове, както и подобрени звукови ефекти и паркур анимации.

Разбира се, запазена е механиката на играта и чрез специалния кинжал можете да връщате времето назад и да извършите дадено действие по различен начин. За по-оптимален гейминг са променени контролите и управлението на камерата. Заедно с новата версия ще имате достъп и до оригиналната игра от 1989 г. през основното меню.