Както беше обещано, Zenless Zone Zero, постапокалиптичен ролеви екшън от китайското студио miHoYo (Genshin Impact, Honkai: Star Rail), беше пуснат на 4 юли за компютри и други платформи.

Подобно на предишните проекти на студиото, Zenless Zone Zero е безплатна игра. Тя беше пусната за PC (Epic Games Store, HoYoPlay Launcher), PS5, iOS и Android. По случай премиерата беше публикуван специален трейлър, който споделяме с вас.

Към момента на пускането на Zenless Zone Zero в Metacritic рейтингът на PC версията вече е формиран - въз основа на 14 рецензии той е 82%. Това е малко по-ниско от Genshin Impact (84%) и малко по-високо от Honkai: Star Rail (80%).

Рецензентите са възхитени от вълнуващата и достъпна бойна система, очарователните герои, стилните визуални ефекти, множеството странични дейности и висококачествените заставки. В минусите на проекта са записани почти пълната липса на предизвикателство в геймплея (битки, загадки), "леката" монотонност на геймплея, твърде многото "прохождащо съдържание", не винаги интуитивният интерфейс и не винаги увлекателната история.

Критиците се съгласиха, че Zenless Zone Zero е толкова добра, колкото или дори по-добра от Genshin Impact и Honkai: Star Rail в началото, и задочно нарекоха играта третия хит на miHoYo, при условие че съдържанието е правилно поддържано.

Събитията в заглавието се развиват в недалечното бъдеще. Светът е разкъсан от природни бедствия и хората намират убежище в оживения град Ню Ериду. В ролята на водачи (т.нар. проксита) играчите ще трябва да водят битка с чудовищата.