Австралийският портал за игри Stevivor публикува инструкции как да получите тайния край в римейка на космическия хорър Dead Space. Внимавайте: текстът и видеото по-долу съдържат спойлери.

Наличието на алтернативен финал в преработката на Dead Space разкри списъка с трофеи в играта още преди излизането ѝ. Впоследствие разработчиците уточниха, че постижението Reunion може да бъде получено само в New Game +.

Както стана известно, за да отключите тайния край в New Game + трябва да съберете 12 фрагмента от обелиска и да ги инсталирате на специални постаменти в кабинета на капитан Бенджамин Матиас в отсека на екипажа на "Ишимура". В оригиналния Dead Space, след като побеждава последния бос, инженерът Айзък Кларк отлита с космическата совалка и, останал сам в кабината, среща окървавения призрак на приятелката си Никол.

В алтернативния финал на римейка Айзък се събира отново с любовницата си, изрично намеква за създаването на нов обелиск за Никол и, ако се съди по зловещата усмивка, полудява. Зрителите в коментарите към видеото на Stevivor останаха възхитени от алтернативния финал. Според някои той води по-логично към събитията в Dead Space 2, отколкото стандартние, и е доста страшен: "Боже, от нея те побиват тръпки.", заявяват гейм журналистите.

Римейкът на Dead Space излиза днес, 27 януари, за компютри в Steam, EA App и EGS, PS5, Xbox Series X и S. Пресата посрещна превъплъщението доста радушно, като проектът получи между 87% и 90% в Metacritic.