Ирландският актьор Килиан Мърфи, който тази година спечели "Оскар" за главната си роля в биографичния трилър "Опенхаймер", може да се превърне в главния злодей във Far Cry 7. Въпросната информация беше публикувана от блогъра j0nathan, който преди това публикува вярна информация за Assassin's Creed Mirage.

Френският блогър и дейтаманиак j0nathan публикува съобщение в своя X (Twitter) със снимка на известния актьор, три картинки и текстова бележка "Ако дотогава нищо не се промени". Потребителите анализираха всички улики и стигнаха до извода, че става въпрос за новата част на Far Cry, в която на героя на Килиан Мърфи ще бъде отделено голямо внимание.

Миналата година вътрешни лица публикуваха в мрежата ексклузивни подробности за сюжета на следващата част на Far Cry номер едно, която носи кодовото име Project Blackbird и се разработва от студиото Ubisoft Montreal на енджина Snowdrop. Свежият пост на j0nathan съдържа препратка към тази публикация на слухове - става дума за твърдо ограничение на времето за игра (72 часа в играта).

Припомняме, че във Far Cry 6 актьорът Джанкарло Еспозито играеше твърдия диктатор Антон Кастийо, с когото главният герой (или героиня) трябваше да се справи. В тази връзка информацията за възможното участие на Мърфи в седмата част е доста правдоподобен сценарий.