Един от страничните ефекти на пандемията от Ковид-19 бе бумът обзел гейм индустрията. От една страна - милиони откриха и пре-откриха удоволствието от компютърните игри, а от друга - вирусът забави излизането на редица заглавия.

Това е причината от началото на 2021 да наблюдаваме рекорден брой дебюти на нови игри, а тази есен излизат най-големите и интересни заглавия. Ето кои са 5-те най-вълнуващи игри, които предстоят да дебютират в следващите месеци:

Diablo 2 Resurrected

Излизаща на: 23-ти септември

Платформи: PC/Mac, XBOX series S, XBOX series X, XBOX One, PS5, PS4 и Nintendo Switch.

Култовата игра Diablo 2, излязла в далечната 2000 година, е един от шедьоврите на Blizzard. По време на Blizzcon 2021 компанията обяви завръщането на класическата игра под ново име: Diablo 2 Resurrected.

Освен подобрени графики, кът-сцени, и невероятно разказана история, студиото обещава, че Diablo 2 Resurrected ще включва безплатно оригиналните експанжъни, заедно с всичките им герои и добавено съдържание.

Феновете на мрачните олд скул ролеви игри едва ли биха имали по-добър есенен подарък.

Far Cry 6

Излизаща на: 7-ми октомври

Платформи: PlayStation 4, Amazon Luna, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X and Series S, Google Stadia, Microsoft Windows.

Дали ще играете с приятел или сам, Far Cry 6, като всичките си предци, обещава невероятна история. В играта вие сте част от модерно партизанско въстание, целящо свалянето на диктатора на тропичния остров Яра - Антон Кастило.

С красива полу-реалистична графика, лагерна система, нови оръжия и муниции, както и невероятни приключения, Far Cry 6 ще ви помогне да организирате революцията.

Ubisoft Toronto, студиото работещо над играта, с хумор обещава и приятелско настроените животни, който може да ви помагат в битката - малкото куче Чоризо и крокодилът Гуапо. Ако комбинацията от лазурни плажове, тропични джунгли и динамичен екшън ви харесва, то Far Cry 6 е играта за вас.

Darkest Dungeon 2

Излизаща на: 26-ти октомври

Платформи: Microsoft Windows чрез Epic Games Store

Възможно ли е да забравите страха си, да съберете отбор и да влезете в чудовищната тъмница? Red Hook Studios отново ни вкарва в мрачният полудял свят на Darkest Dungeon 2, продължение на първата стратегическа ролева игра със същото име.

Чрез онлайн магазина Epic Games Store, можете да се потопите в опасния готически ужас и да "изковете" герои, достатъчно силни, че да отблъснат вълните на злото, които се опитват да покорят света.

С красива рисувана графика и предизвикателни битки, Darkest Dungeon 2, набляга на психологическата тръпка и стреса от пътешествието из тъмен свят, наситен със страх и чудовища свят. Играта е перфектният начин да прекарате Хелоуин, особено ако искате да ви побият тръпки.

Battlefield 2042

Излизаща на: 19-ти ноември

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X and Series S, Xbox One, Microsoft Windows

Ужасната репутация на Battlefield 5 застраши бъдещето на целия франчайз на Electronic Arts. Изтекла това лято информация и снимки, успя да успокои и запали наново феновете.

Студио DICE е създало иновативен шутър с невероятни екипировки, опасни метеорологични условия и превозни средства, чрез които Battlefield 2042 обещава да е един постоянно променящ се терен за модерни битки.

Войната между Русия и Щатите продължава, а играчът е един от многото войници. За тези, които обичат огромните мултиплейър мелета от стотици души, Battlefield 2042 ще е най-добрата инвестиция на пари и време.

Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl

Излизаща на: 19-ти ноември

Платформи: Nintendo Switch/Nintendo Switch Lite

Модернизираната версия на Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl е по-очаквана от всякога от феновете на покемоните. Nintendo и The Pokémon Company се стремят да се докоснат до сърцата на по-старите фенове и да им покажат подобрени геймплей и графики.

Заглавието следва традиционния сценарий за покемон игра: стани треньор на покемони, спаси света от злите сили и бъди покемон шампион.

Малките промени включват способността на хванатите покемони да следват играча по картата, откриването на подземни пещери със специални екосистеми за покемони, и опциите по кустомизирането на героя.

Въпреки сладникавите 3D графики, Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl ще зарадва старите и новите фенове, носейки със себе си приятния аромат на носталгията.