Една от масовите игри за персонални компютри най-сетне ще се появи и за игрови конзоли. Разработчикът Inersloth обещава от месеци, че ще представи версия на играта за новите платформи през тази година. И вече е официално. Заглавието ще се появи за PlayStation 4, PS5, Xbox One и Xbox Series X/S на 14 декември. Among Us стана много популярна през 2020 г., две години след дебюта си. Тогава стриймърите в Twitch и YouTubers започнаха да я пускат масово.

Among Us ще бъде включена в Xbox Game Pass на конзолите. Междувременно геймърите в PlayStation ще получат ексклузивна добавка в стил Ratchet & Clank на по-късна дата. Компанията ще предложи поддръжка за кръстосана игра, така че геймърите ще могат да играят с приятели на компютър, Nintendo Switch и други мобилни устройства.

Innersloth разкри подробности за физическите издания на Among Us за PlayStation, Xbox и Switch. Заедно с основната игра и всички DLC, Crewmate Edition на цена 30 щ. долара включва плакат на Skeld, стикери и холографска карта. Тази версия ще се появи в Европа на 14 декември, а в Япония и Южна Корея два дни по-късно. След това предстоят премиери в САЩ, Канада и Латинска Америка на 11 януари.