Разработчиците от Incantation Games съвместно с Fulqrum Publishing обявиха Decadent - мрачна екшън-хорър игра с акцент върху историята и препратки към произведенията на писателя Хауърд Лъвкрафт.

Главният герой на играта, кралският изследовател и ветеран от Първата световна война Джон Лорн, се заразява със странен паразит по време на едно от приключенията си и придобива статут на декадентски окултист. Той е изпратен в Арктика, за да търси изчезнала експедиция, където трябва да се изправи срещу местните кошмарни обитатели.

"Изследвайте непознатото - ще се впуснете в непроходими гори, замръзнали тундри, враждебни скали, подземни езера, безкрайни ледници, древни погребални могили, пещери, обрасли с извънземни гъби, вечни некрополи и множество други очарователни, но и ужасяващи места по време на безумното си пътешествие из територия отвъд всякакъв разум" - описват набора от локации в "Декадент" самите автори.

В представения хорър екшън ще можете да убивате чудовища с помощта на богат арсенал от "оръжия" - от традиционни огнестрелни оръжия от 20-те години на миналия век до магически пистолети с окултни свойства, извънземни биооръжия и странни артефакти.

Динамичната система за вменяемост на главния герой може да го накара да халюцинира или да страда от пристъпи на паника. А олекотената система за прогресия ще позволи на геймърите да променят някои жизненоважни статистики с помощта на различни артефакти.

Екшън хорър играта Decadent ще бъде пусната в продажба през 2025 г. за компютри, PS5, Xbox Series X и S.