Канадското студио Red Barrels пусна нов трейлър на The Outlast Trials с отделни цитати от журналисти, които са имали възможност да се запознаят с финалната версия на играта. В описанието под видеото разработчиците разкриха информация за размера на аудиторията на кооперативната хорър игра.

Над два милиона души успяха да играят The Outlast Trials от появата ѝ в Early Access за компютри през май миналата година. Авторите отделно заявиха, че 600 хил. играчи са успели "да си проправят път към дивата природа и да се преродят".

The Outlast Trials е нов поглед към известната поредица от хорър игри за оцеляване Outlast, чието действие се развива в същата вселена, в която се случиха събитията от предишните игри. Само че този път потребителят може да играе както сам, така и с приятели в отбор до четирима души.

Служителите на Red Barrels не възнамеряват да спрат да подкрепят кооперативния хорър, като обещават да предоставят на геймърите актуализации с нови предизвикателства, награди, врагове и режими. Още на 16 април играта ще пусне актуализацията Toxic Shock с временно събитие, уникално предизвикателство и ексклузивни награди. А през лятото на 2024 г. трябва да бъде пуснат първият пълен сезон с много ново съдържание.

Изпитанията в Outlast са достъпни за компютри (в Steam и Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Окончателната версия на играта беше пусната на 5 март 2024 година.