Софийското студио за игри, Дриймтек, стартира публична кампания за финансиране в Kickstarter, придружена от демо версия на новата си екшън игра с ховърборд, OVERRIDER.

В платформата, студиото ще се бори за сумата от 30,000 евро в следващите 30 дни.

"OVERRIDER е насочена към хардкор играчи. Целта ни е да преплетем роуглайт жанра с игрите, базирани на движение, като съчетава ролеви елементи от игри като Risk of Rain, с аркадната природа на Sonic и Tony Hawk", казва Димитър Цапрев, Креативен ръководител на Дриймтек.

Единственото Ви оръжие срещу нападение от машини е вашият ховърборд. Влезте в обувките на Вихра, млад механик с приключенски дух, и се отправете към руините на цивилизация, разрушена от алчност и страх. Профучавайте покрай опасностите и смачкайте фасона на роботите, които се изпречат на пътя Ви. Открийте разнообразни джаджи и придобийте различни способности, променящи начинът Ви на игра.

В сърцето на OVERRIDER лежи удовлетворението от движение. Играчите ще трябва да се научат да карат, преди да могат да овладеят алтернативните пейзажи на пост апокалиптичната Земя.

Скоростта определя силата на вашата атака. Със съчетанието си между движение и екшън, OVERRIDER предлага преживяване, което държи играчите на ръба на стола.

В кампанията си, студиото предлага разнообразни ексклузивни награди, някои от които предоставят досег до самата разработка на играта. Част от подкрепилите проекта ще имат възможност да предоставят свой дизайн на графит с лично послание, който екипът да постави в играта. А за най-големите фенове, Дриймтек са предвидили дизайн сесии, в които потребителите ще могат да работят в реално време с екипа, за да вдъхнат живот на своя идея за специално умение в играта. Не е нужен опит като гейм дизайнер или програмист, за да може човек да се възползва от тази награда.

Към момента демото на OVERRIDER предлага 22 способности (джаджи), 7 вражески роботи (роумъри) и 2 боса (стражи), което се равнява средно на 45 минути игрово време, а за играчите, които искат да отключат всичко - около час и половина.

Дриймтек подготвя разширена версия на играта за журналисти и създатели на съдържание.

Относно студиото:

Дриймтек са базирани в София, с над 13 години опит в създаването на игри и инструменти за Unity.

Първата авторска игра на студиото, Lifeslide, беше пилотно заглавие в абонаментната услуга Apple Arcade през 2019 година и по-късно в Steam, където е високо оценена. OVERRIDER е второто заглавие на Дриймтек в жанра игрите с движение и е значително по-амбициозно, като  същевременно се отдалечава от мирната и спокойна природа на предшественика си.