Дългоочакваното "next-gen" обновление за ролевия шутър Fallout 4, пуснато в края на април, не успя да оправдае надеждите на феновете на компютри и конзоли, но Bethesda има план: компанията обяви още един пач за играта.

Припомняме, че основният пач, който дебютира на 25 април, не добави никакви забележими подобрения в компютърната версия на Fallout 4, но счупи много модове и разстрои собствениците на ултрашироки монитори с неуспешна интеграция на поддръжка за такива резолюции.

Обещаната пълна съвместимост със Steam Deck в действителност се оказа влошаване на производителността, по-чести сривове и недостъпност на графичните настройки, а на Xbox Series X и S качественият режим отказа да работи по принцип.

Обявеният от Bethesda нов пач за Fallout 4 ще бъде пуснат за всички целеви платформи днес. Компанията не публикува списък с промените, като се ограничи с кратко описание.

"Тази актуализация ще включва нови опции за графични настройки и настройки на производителността, както и допълнителни поправки и подобрения", се казва в съобщението на Bethesda.

След излизането на актуализацията от "следващо поколение" най-популярните модове за Fallout 4 в платформата Nexus Mods са инструменти за нейното връщане, като Fallout 4 Downgrader засега държи първото място за месеца.

Fallout 4 дебютира през ноември 2015 г. за компютри (в Steam), PS4 и Xbox One, а с излизането на априлската актуализация се появи на EGS, PS5, Xbox Series X и S. Благодарение на поредицата Fallout играта е във възход в момента, така че се радва на голямо внимание.