Blizzard няма да осъществи първоначалните си планове за провеждането на BlizzConline в началото на 2022 година. В края на май, при отменянето на BlizzCon 2021, студиото заяви, че планът е да се организира глобално събитие. То трябваше да включва както офлайн, така и онлайн компоненти. Сега обаче с официално съобщение се обявява, че това няма да се случи.

"Всяко събитие на BlizzCon изисква всеки един от нас да се включи пълноценно и да даде от енергията си. Това е усилие за цялата компания, подхранвано от желанието ни да сплотим общността си", заявяват от Blizzard. "В този момент смятаме, че енергията, необходима за провеждане на шоу като това, е най-добре да бъде насочена към екипите и развитието им."

Без да споменава директно скандала със сексуален тормоз, който разтърси студиото през последните месеци, Blizzard отбелязва, че ще е необходимо да се "преосмисли" и BlizzCon.

"Както и да изглежда събитието в бъдеще, ние също трябва да гарантираме, че то се случва възможно най-безопасно, приветливо и приобщаващо", се казва още в официалното съобщение.

Не е изненада, че Blizzard иска да промени събитието. Едно от най-сериозните обвинения, направени от американските власти включва BlizzCon. Според агенцията по труда в САЩ годишното шоу е било мястото на прословутия "Косби суит", където служителите на Blizzard, включително бившият творчески директор на World of Warcraft Алекс Афрасиаби, са тормозели сексуално жени.