Изминаха почти три години от излизането на Resident Evil Village, но Capcom не бърза да обяви следващата номерирана част. Ако се вярва на информатора AestheticGamer (известен още като Dusk Golem), феновете ще трябва да се запасят с търпение.

Припомняме, че миналото лято той твърдеше, че потенциален Resident Evil 9 може да бъде представен през 2024 г., докато се предполагаше, че играта ще излезе през 2025 година. В неотдавнашна публикация в сървъра Discord The Snitch вътрешният човек призна, че през последните месеци до него са достигнали слухове за вътрешно отлагане на Resident Evil 9 - излизането през 2025 г. може да не е възможно.

Вътрешният човек не уточни причините за отлагането на Resident Evil 9, но добави, че вътрешните отлагания не са новост за поредицата, така че това не означава някакви сериозни проблеми с разработката. Според AestheticGamer Resident Evil 9 се разработва на RE Engine и, следвайки неотдавнашната Dragon's Dogma 2 заедно с Monster Hunter Wilds, се предполага, че ще предложи отворен свят за изследване.

AestheticGamer също така допуска, че мястото на Resident Evil 9 в графика на Capcom за 2025 г. може да бъде заето от друга игра от поредицата - според слуховете японският издател има пет проекта в разработка за франчайза. Един от вариантите за замяна на Resident Evil 9 през 2025 г. може да бъде римейк на една или друга игра от поредицата - през декември Capcom изрично намекна за нови превъплъщения след Resident Evil 4.