Както беше обещано, на 15 февруари, в рамките на пускането на официалния Xbox подкаст, ръководителите на компанията, начело с главния изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър, разказаха за своята "визия за бъдещето на Xbox".

Стана ясно, че Microsoft ще пусне четири ексклузивни игри за Xbox на конкурентни платформи. Кои точно, не е ясно, но според Спенсър това определено не е Indiana Jones and the Great Circle или Starfield.

Според The Verge става дума за Hi-Fi Rush и Pentiment, Sea of Thieves и Grounded за PS5 и Switch. Microsoft обмисля да портне и други игри - ако се вярва на публикацията, те включват Gears of War, Microsoft Flight Simulator и нов DOOM.

Президентът на Xbox Сара Бонд също така обяви, че игрите на Activision Blizzard ще започнат да се появяват в Game Pass на 28 март - на този ден Diablo IV ще бъде добавена към каталога. Броят на абонатите на услугата е достигнал 34 милиона души.

Ръководителят на отдел "Игрово съдържание и студия" на Microsoft Мат Бути за пореден път увери, че всички бъдещи проекти на Xbox ще бъдат достъпни в библиотеката на Game Pass от първия ден, а самият Game Pass няма да се разширява извън екосистемата на Xbox.

Бонд разказа и за "вълнуващите неща" в областта на хардуера, които компанията ще разкрие до края на годината, както и за следващото поколение Xbox - изпълнителният директор обещава "най-големия технологичен скок" в историята на конзолите.

Според Бути Xbox има планирани над 10 големи премиери на игри за 2024 г., без да споменаваме все още неразкритите проекти в разработка. Компанията ще разкаже за тях и още много други неща по време на юнското си изложение Xbox Games Showcase.