Издателят Devolver Digital и германският независим разработчик Rene Rother разкриха датата на пускане на тактическия пъзел шутър Children of the Sun. Съобщението е придружено от нов трейлър.

Припомняме, че играта беше официално представена в началото на февруари и се очакваше да излезе през 2024 година. Разработчикът не само ще спази срока, но и няма да ви накара да чакате дълго.

Както стана известно, Children of the Sun ще бъде пусната в продажба на 9 април тази година ексклузивно за компютри (в Steam). На страницата в услугата на Valve е налично безплатно демо на играта.

"Сега, след като датата на пускане на играта е публична, вероятно трябва да я завърша. Ха! Ще се радвам да я видя пусната на пазара. Очаквам с нетърпение възможността да чуя какво мислите за нея!" - Ротер се обърна към геймърите по повод на съобщението.

В историята едно пламтящо от гняв момиче води война с един играч срещу сектата, която е съсипала живота ѝ. Героинята трябва да унищожава сектант след сектант, но на всяко ниво й е даден само един куршум - снарядът обаче може да се контролира.

Според разработчика тактическата стрелба по мишени, решаването на пъзели и стелт елементите правят Children of the Sun "шутър от трето лице, който не прилича на никой друг". Devolver Digital нарича играта "балистичен пъзел".

Те обещават експресивна и изпълнена с мистерии история за смъртоносно пътешествие в мрака, преиграваемост, класации за съревнование с приятели и останалия свят.