Civilization 7 ще дебютира на 11 февруари 2025 г. Вече са ясни и доста от новостите в стратегията.

Представете си, че Цезар оглавява армия от монголски воини или Бенджамин Франклин, който строи Великата китайска стена. Звучи абсурдно, но и доста интересно в света на Civilization 7.

Играта има нови епохи за изживяване, нови цивилизации за изграждане, нови лидери, които да ги ръководят, и — за първи път в историята на франчайза — възможността да смесвате и съчетавате лидери и цивилизации, за да изградите империята на най-смелите си мечти.

В Civilization VII лидерите вече не са обвързани с конкретни държави, което дава на играчите възможност да комбинират специалните способности и бонуси на лидерите с уникалните атрибути и единици на различни нации.

За първи път в историята на поредицата, играчите ще могат да сменят своята цивилизация в различни точки по време на играта. Играта следи решенията, взети от играчите, и пътеките на наследството, които са следвали, след което, когато играч премине към следващата глава от историята, той ще получи нова цивилизация, която да ръководи въз основа на техния избор.

И въпреки че идеята Бен Франклин да води китайците може да разстрои някои любители на историята, то идеята за цивилизациите, които се развиват в нещо ново въз основа на решенията, които поемат, и технологиите, които развиват, е исторически издържана.