Разработчиците от Team Jade и TiMi Studio Group решиха да съкратят името на своя предстоящ тактически шутър Delta Force: Hawk Ops до по-простото Delta Force. Според Insider Gaming, решението е взето след анализ на обратната връзка от общността, която е сметнала предишното заглавие за неподходящо и дори "глупаво".

Наред с обявяването на новото име, беше пуснат и нов геймплей трейлър, който подчертава мащаба на бойните действия, включително използването на тежка техника, самолети и разнообразни стрелкови оръжия. Трейлърът също така демонстрира впечатляващата система за разрушаване на обекти, която ще добави допълнителен слой реализъм и тактическа дълбочина към играта.

Ранният достъп до Delta Force ще започне през четвъртото тримесечие на 2024 г. за PC, като ще бъде наличен в платформите Steam и Epic Games Store. Още през октомври играчите ще имат възможността да изпробват демо версията на играта по време на фестивала "Games to be" в Steam. По-късно играта ще бъде пусната и за конзоли и мобилни устройства, което ще разшири нейния обхват и до други платформи.