е електронните спортове започват да оказват все по-голямо влияние върху реалния спорт едва ли вече някой се съмнява. По време на изолацията през последните месеци някои от най-значимите първенства - от испанската Ла Лига, през NBA, до Формула 1 - се сдобиха с виртуални турнири, за да забавляват своите фенове докато стояха затворени вкъщи.

Преди няколко часа обаче дойде и новината, че за първи път известна футболна звезда става съсобственик в прогеймърски отбор. Става въпрос за английския футболист от бившето минало Дейвид Бекъм, който инвестира в новоучредения клуб по електронен спорт Guild Esports.

Отборът ще е базиран във Великобритания. В него Бекъм ще си партнира с бившия вицепрезидент на разработчика на игри Activision Карлтън Къртис, който реално ще върши и повечето работа по управлението, докато Бекъм ще бъде по-скоро инвеститор и ще носи допълнителен имидж на клуба.

За сега Guild Esports ще поддържа отбори по Rocket League, FIFA и Fortnite. Клубът ще разполага с множество скаути, които ще търсят изгряващи звезди в различни дисциплини.