Фентъзи екшън играта Dragon's Dogma II беше обявена миналото лято, но все още няма дата на излизане. Приблизителна представа за това кога да чакаме премиерата показва първият възрастов рейтинг, получен от играта.

Както отбелязва Video Games Chronicle (VGC), Dragon's Dogma II е била класифицирана в Саудитска Арабия преди ден. Генералната комисия за аудиовизуални медии (GCAM) даде на играта рейтинг "18 години или повече".

Фактът, че Dragon's Dogma II е получила възрастов рейтинг в Саудитска Арабия, е забележителен, тъй като по правило игрите се класифицират малко (няколко месеца) преди пускането им на пазара. Capcom не е разкрила официално кога иска да пусне Dragon's Dogma II, но японският издател има неизвестен голям проект, обявен за първото тримесечие на 2024 година. Много е възможно това да е Dragon's Dogma II. Освен това, както напомнят журналистите от VGC, Dragon's Dogma II беше на разположение за лично запознаване на посетителите на японското изложение Tokyo Game Show 2023, което също може да показва относителната близост на издаването.

Разработчиците на Dragon's Dogma II обещават сложен фентъзи свят, огромни чудовища, персонализация на героите, реалистична физика, усъвършенстван изкуствен интелект и великолепна графика.

Dragon's Dogma II се разработва за компютри (в Steam), PS5, Xbox Series X и S. Играта ще бъде за един играч, но заедно с геймъра до три партньора, управлявани от ИИ, ще могат да сформират отбор.